http://just-books-m.blogspot.cz/rss
twitter
    Následujte nás na twitteru! :)
https://twitter.com/Just_books_M

Top týdne (2)

Meme, které má na svědomí Luu. Ve zkratce: jde o to, že na každé pondělí je vytvořeno jedno téma, na které musíme udělat seznam (článek, cokoliv) tvořený deseti body (postavami..), ale není to přesně dané kritérium, fantazií a tvořivostí se meze nekladou.

2. Filmová zpracování

Přemýšlím, že tohle bude hodně rychlý článek.

○ Hunger games

Pochopitelně. Neexistovat film a kniha, asi nemám nic, co bych do článku napsala. Obojí je neskutečně vzrušující a obojí hltáte očima. Chci znovů zažít knihu, která bude stejně báječná, jako film.


○ Harry Potter

Knihy jsou sice lepší, než film, ale celkově mě ten humbuk okolo nějak nepohltil. V knize jsem se prokousávala stránku po stránce a u filmu jsem snad ani jeden díl neviděla do konce, protože jsem usla a nebo prostě vypla. Autorka nepíše špatně, jenom mě celkově nějak dějová linie nenadchla.


○ Twilight

Stoprocentně jsou lepší knihy. A to bez debat. Jednotlivé díly sice do sebe něco mají, ale knihy mají své kouzlo. Nebýt film, nesnesla by se okolo knih a námětu taková vlna kritiky. Pravda, všichni sice kritizovali samotný film, ale jenom malá hrstka četla knihy, a tak si všichni uvtořili jednotný názor podle filmového zpracování.

○Báječný svět shopaholiků

Potrhlou a nezastavitelnou Rebeccu si prostě musíte zamilovat jak v knižním, tak filmovém zpracování. Jako vždycky, opět mě více nadchla kniha, ale musím uznat, že film se knize dost podobá. Ale kdybych si měla vybrat, nejspíš zvolím knihu, kterou si více vychutnáte.


A tím bych asi skončila. Já vím, je to více než smutné. Hodlám si pustit Terapii láskou, kterou už mám přečtenou, přečíst a poté se i podívat na Pýchu a předsudek, poohlédnu se i po Šifře mistra Leonarda, kterou mám úspěšně přečtenou, a taky si hodlám přečíst Rudou jako rubín, jejíž film si určitě pustím, až bude nějaký ten čas. Časem pochopitelně doplním všechno, co jsem napsala o pár řádku výše, že si hodlám přečíst nebo pustit ve filmovém zpracování.  

1 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Twilight sa pokazil medializáciou, knihy sa mi doteraz páčia 8)
Harryho Pottera zbožňujem ako knihy tak aj filmy 8)
Hunger Games boduje hlavne kvôli Jenn Lawrence, ktorá je skvelou herečkou, no celkovo sa kniha aj film veľmi podobajú, takže sa mi to celé moc páči 8)
Osobne som veľmi natešená na Upírsku akadémiu a Mesto kostí 8)

Okomentovat