http://just-books-m.blogspot.cz/rss
twitter
    Následujte nás na twitteru! :)
https://twitter.com/Just_books_M

Alyxandra Harvey - Srdce v sázce



Autor: Alyxandra Harveyová

Název: Srdce v sázce

Série: Kronika Drakeových

Díl: První

Počet stran: 255

Nakladatelství: Jota




Dvě nejlepší kamarádky.
Sedm atraktivních starších bratrů.
Stovky nelítostných upírů.
Příběh do kterého se s chutí zakousnete!

******

Solange Drakeová je patnáctiletá dívka která se hrozí svých 16 narozenin. Odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů- kvůli devíti set let starému proroctví které říká, že upíří rody se sjednotí až pod vládou dcery ze starobylého rodu . Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla ,,stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: ať už upřímnými ctiteli kteří se touží podílet na pokračování jejího rodu nebo lovci, kteří se snaží zabít jí i celou její rodinu na kterou je vypsána odměna.

Solange je nejmladší z osmi sourozenců, kteří se všichni narodili jako lidé, ale v den svých 16 narozenin podstoupí proměnu krve, a pokud jsou dostatečně silní a proměnu přežijí, stávají se z nich upíři. Všech sedm Solangeniných bratrů přežilo, ale někteří jen o vlásek unikly smrti. A Solangeniny  narozeniny se blíží. Otázkou ale není, jestli je dost silná na to aby přežila, ale jestli se vůbec svých 16 narozenin dožije

Lucy je u Drakeovích jako doma a celou rodinu zná už snad od plenek. Se Solange jsou kamarádky na život a na smrt a ani jedna nepřipustí, aby se té druhé něco stalo. Lucy si pro pořádnou ránu si nechodí daleko a s jazykem ostrým jako břitva se dostala do pár nepěkných situací.  A je tady taky Solangenin nesnesitelný bratr Nicholas, který jí začíná přitahovat. 


Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů. Lucy a Solange, které se snaží žít normální život, ale vůbec se jim to nedaří. Musím se přiznat, že jsem měla o trošku radši pohledy Lucy, když byla zrovna na scéně s Nicholasem. V knize mě dokázala vážně rozesmát, a když se do toho přidal i Nicholas byla tato dvojce vážně k popukání. Ale myslím, že Lucy trvalo zbytečně moc dlouho, než přišla na to, o co Nicholasovi vůbec jde.  
 
Vykročila jsem se suverénním pohupováním.
,, Co to máš najednou s nohama?“ sykl Nicholas.
,, To si tak sebevědomě vykračuju, abych vypadala jako agentka Heliosu,“ poučila jsem ho.
,, To spíš vypadá, jako bys nosila plínky.“
str. 212, Lucy

Když jsem četla kapitolu z pohledu Solange tak mě zase bavilo dohadování mezi sourozenci. Být jediná dívka mez  sedmi krásnými bratry totiž není jen tak. Obzvlášť když všichni trpí ochranitelskými sklony, ale Sol je odhodlaná bojovat ať chtějí nebo ne, a udělá cokoliv pro jejich ochranu.To se nám pak dostává spoustu vtipných scén. 
Bratři jak se patří
Musím se přiznat, že do koupě knihy mě hlavně přinutila obálka, která je prostě fakt krásná. Já na ty obálky prostě dávám no, když se mi nelíbí obálka, tak se musím dlouho přemlouvat, abych se do knihy vůbec pustila. 

 Když jsem začínala knihu číst ani jsem si nemyslela, že by mě mohla takhle bavit. Netuším proč, protože děj není nijak zvlášť originální, ale asi to bude stylem psaní, který prostě neurazí, anebo taky různými osobnostmi Drakeovic rodiny a ostatními postavami, které se  v knize objevily. V knize je prostě všechno: humor, akce, drama, láska. Všechno tohle jsou klíčové body pro skvělé čtení.  Když se blížilo nějaké napětí, srdce mi tlouklo jako o závod s blížícím se nebezpečím. Už se nemůžu dočkat toho, až si přečtu druhý díl. Autorka už vydala pět dílů, a teď v lednu vydala šeštý. Doufám že se tady v ČR dočkáme všech dílů.




1 komentářů:

Sušenka řekl(a)...

Knížka je super četla jsem ji dvakrát, protože až teď jsem se dostala ke druhému dílu a to po dvou letech od přečtení prvního. Vtípky Lucy a Nicholase jsou vážně super a musím říct, že mě trochu mrzí, že dvojka je vyprávěná z pohledů 2. nejmladšího bratra = Logana a nově příchozí houndky Isabeau, ale je to i tak super... ;)

Okomentovat